JOSEP VICENS ENCAPÇALA LA CANDIDATURA UNITÀRIA DE JUNTS PER BANYOLES


Vicens és presentat com a l’alternativa al govern presidencialista de Miquel Noguer en un acte a la Pia Almoina, l’antiga seu de l’ajuntament de la ciutat. Vicens s’ha mostrat il·lusionat en treballar per afrontar els reptes del futur immediat de Banyoles i en superar l’actual etapa.


Junts per Banyoles ha presentat avui a Josep Vicens com el seu cap de llista per a les properes eleccions municipals del 22 de maig. En l’acte que ha tingut lloc aquesta tarda hi han estat presents la regidora d’ERC, Eulàlia Turró, la representant de Democràcia Catalana, Txell Satorras i Xavier Bosch com a membre de Reagrupament, integrants de la candidatura.

LA MILLOR ALTERNATIVA A L’OPCIÓ PRESIDENCIALISTA DE MIQUEL NOGUER
Durant la presentació, Josep Vicens ha volgut fer evident els avanços que el dia a dia provoca la gestió del govern de la ciutat, però també s’ha manifestat “totalment en desacord amb la lentitud i en la manca les decisions valentes, substancials, de fons, que s’han de prendre i no s’han pres per afrontar el futur immediat de Banyoles”. Vicens ha assenyalat els indicis i veus que hi ha que posen de manifest que “la ciutat no pot seguir per l’actual situació de conformisme, inèrcia i estancament que es viu en mans del govern que encapçala Miquel Noguer”. Un govern que, a més, s’ha mostrat errat en el fons i en les formes donat que s’han produït “vàries situacions on el favoritisme ha prevalgut sobre el bé comú i on s’ha deixat de complir molt del que es prometia”.
Alhora, davant la situació de “desacceleració de l’economia de la ciutat i d’anestèsia de la vida social i cultural i del dinamisme propi de Banyoles, s'hi sumen unes formes presidencialistes de fer política que cal superar”. Per Vicens, “a sobre la taula hi ha dues maneres clares de fer política i qualsevol elecció és una tria. Davant de les actuacions presidencialistes de Miquel Noguer, nosaltres hi contraposem el treball en equip i la participació plural de la ciutat. Aquest és el nostre oferiment, planer i obert”. En aquesta línia, Josep Vicens també ha volgut esmentar que “altres opcions de progrés com la CUP o ICV són plenament vàlides i interessants a tenir en compte pel futur de Banyoles ja que també s’allunyen d’aquest model de Miquel Noguer”.
Per Josep Vicens, “els reptes que em proposo assolir al costat de les persones de la nostra candidatura porten com a denominador comú la transparència, l’austeritat i el compromís. Uns valors pels que vetllaré perquè es respectin sempre”. En aquest sentit, ha declarat que “des de Junts per Banyoles serem fidels als pactes, revisarem els models dels serveis actuals i serem rigorosos amb el bé comú”. Així, per aconseguir una ciutat emprenedora i avançada “buscarem permanentment el consens que és la millor manera perquè les actuacions perdurin. Aquest és el meu compromís, i també del compromís d’aquells i d’aquelles que formen la candidatura de Junts per Banyoles”.

UNITAT I COMPROMÍS AMB BANYOLES I CATALUNYA
Josep Vicens també ha declarat que “per a mi, el meu poble, la meva ciutat i el meu país, son els principals motius de compromís. I no es cap casualitat que gent d'ERC, de RCAT i DC ens hàgim aplegat per intentar millorar la ciutat de forma conjunta“. I és que, malgrat els diferents accents de la candidatura unitària, des de Junts per Banyoles s’ha treballat des d’un esperit unitari i d’entesa per acordar els eixos municipals i nacionals en allò que molta gent espera de nosaltres, “treballar plegats per fer de Banyoles una ciutat de progrés i assolir una Catalunya plenament  independent en el marc de la Unió Europea”.
Josep Vicens ha explicat que “el camí del ple autogovern de Catalunya passa per actuar des de baix, des de les entitats i la ciutadania i des dels propis ajuntament amb esperit unitari” i alhora fer arribar aquest missatge als dirigents polítics del país.  A diferència d’altres opcions, “el nostre objectiu primer per Catalunya és la independència i amb aquesta fita hem de moure’ns, també en l’àmbit municipal”. En aquest moment en què els ajuntaments gairebé no poden mantenir els serveis, en què els diners traspassats per l'Estat estan dirigits com mai, en què un cop més hem de pagar els plats trencats els que en tenim menys la culpa, hem de saber dir clarament que no es pot deslligar l’ambició de país de les pròpies voluntats dels pobles i ciutats. Per això “des de l’àmbit local tenim molt clar l’objectiu final i res no ha de fer-nos aturar en el procés. Es tracta d’intentar-ho, i la gent de Banyoles en volem donar exemple”. Josep Vicens ha volgut manifestar que “els qui ens vulguin donar suport han de saber que com Alcalde estaré compromès com el qui més amb la ciutat, però que també seré un Alcalde compromès amb el país”.


LA PIA ALMOINA, UN ESPAI EMBLEMÀTIC

La presentació del cap de llista de Junts per Banyoles ha tingut lloc davant l’emblemàtic espai de la Pia Almoina, el palau gòtic que fou la seu del Consell de la Vila des de principis del S. XIV, que era el que avui vindria a ser l'Ajuntament. Fins l’any 1928 aquesta era la seu de l’anomenada Universitat que després es traslladà al Passeig de la Industria.

Justament la Pia Almoina i amb ella la Universitat representen els orígens del poble que avança, que es transforma i que es modernitza. És l’origen de la nostra estructura política, d'on la gent pren part en el bé comú per millorar-lo. Per això, l’acte de presentació s’ha volgut fer en aquest espai, per significar el nostre compromís en millorar la ciutat, amb el mateix esperit constructiu i respectuós que els nostres avantpassats, on la transformació de poble a ciutat ha estat gràcies a la unió de molta gent compromesa.