JOSEP VICENS ES MOSTRA DISPOSAT A TREBALLAR PER A LA DECLARACIÓ DEL PARC NATURAL DE L’ESTANY DE BANYOLES
Davant la negativa de la Generalitat de declarar cap Parc Natural nou aquesta legislatura i del silenci mostrat per l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, perquè Banyoles obtingui la màxima figura de protecció prevista a la llei, Vicens demana accions més decisives i valentes.


En relació a la informació apareguda la setmana passada sobre la decisió del Govern de la Generalitat de no declarar cap més Parc Natural durant aquesta legislatura, la candidatura de Junts per Banyoles manifesta:

1.       La nostra desaprovació davant aquesta decisió del Govern de la Generalitat que es contradiu amb la voluntat expressada pel Parlament de Catalunya que, a través de la seva Comissió de Política Territorial aprovava per unanimitat, el juliol del 2002, una proposició no de llei en la qual s’instava al Consell Executiu de la Generalitat a crear el Parc Natural de la Conca Lacustre de l’Estany de Banyoles. Una decisió que es contradiu, a més, amb la línia seguida durant aquests darrers anys per la mateixa Generalitat d’anar definint tècnicament aquesta figura de protecció al costat dels ajuntaments i entitats de la comarca del Pla de l’Estany implicats.

El cap de llista de la candidatura de Junts per Banyoles, Josep Vicens, ha manifestat que “el Govern de CiU trenca amb tota una línia de treball que ha portat als ajuntaments de Banyoles i Porqueres a desenvolupar dos projectes Life-Nature i a crear el Consorci de l’Estany amb vistes posades a l’assoliment i la gestió del Parc Natural”.  Per això mateix, per Vicens “el nostre malestar s’uneix al d’altres partits polítics, entitats i sectors econòmics i turístics de Banyoles i comarca que han treballat i han posat les seves esperances en aquesta declaració, entenent-la com un dels revulsius més importants per al futur immediat de Banyoles i comarca”.

2.       Mostrem també el nostre total rebuig al silenci injustificat de l’actual alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, que no ha defensat en cap moment la creació del Parc Natural de la Conca Lacustre de l’Estany de Banyoles ni ha liderat durant aquests anys del seu mandat el bon curs d’aquesta iniciativa. En aquest sentit, Josep Vicens manifesta que “és molt greu que Miquel Noguer posi per davant els interessos i decisions del seu partit, als interessos i necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Banyoles, sobretot perquè ha de ser des de l’Ajuntament que es vetlli i lideri tot aquest procés”.  

3.       La nostra voluntat decidida de posar-nos al davant i treballar, al costat d’altres ajuntaments, d’altres partits polítics i de la societat civil de Banyoles i comarca, per aconseguir la declaració del Parc Natural de la Conca Lacustre de Banyoles com a una de les prioritats per aquest proper mandat. Josep Vicens manifesta que “un dels eixos del desenvolupament immediat de Banyoles i de la comarca passa de forma expressa per aquesta declaració del Parc Natural de l’Estany, en tant que màxima figura de protecció natural i de necessari revulsiu turístic i econòmic. Per això, fan falta accions més decidides i valentes davant els passos enrere que s’estan donant”.