Els grups de l'oposició denuncien que l'equip de govern no els té prou en compte

Els grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Banyoles han denunciat la “discriminació” que pateixen per part del govern municipal, ja que segons asseguren no són informats degudament de les actuacions de l’Ajuntament. Els grups de Junts per Banyoles, la CUP i ICV-Independents per Banyoles han assegurat aquest dimecres que el govern de CiU “no té en compte l’oposició” i en aquest sentit critiquen que fossin informats només mitja hora abans de la inauguració aquest dimarts de la nova parada d'autobusos a la plaça de les Monges que substitueix la parada de la Teisa de l’avinguda dels Països Catalans. L’oposició considera “un principi democràtic essencial” ser informada “amb el temps suficient per tal de participar dels actes públics de la ciutat”.

En un comunicat conjunt, els tres grups -formats per quatre regidors de Junts, dos de la CUP i una d’ICV- demanen al govern de CiU que els tingui en compte “a l’hora de celebrar actes en nom de l’Ajuntament”. Així, lamenten que “CiU gestioni la seva majoria absoluta de manera autoritària obviant per complet la resta de partits”. A més, confessen “estar acostumats que el govern de CiU tingui més en compte les autoritats i el protocol que els grups que formen part del consistori municipal”, fet que qualifiquen de “manca de tacte” i “poca elegància política”.

“L’alcalde va dir que prioritzaria el diàleg a l’hora de governar, però no ens informa de les coses o ens avisa minuts abans. Això és per a ell el diàleg”, manifesten, i reblen: “Un diàleg que a la pràctica es tradueix en una forma de governar opaca i feta d’esquenes a l’oposició”, ja que segons avisen, “si no informen ni a l’oposició menys informaran la ciutadania”.

Al seu torn, remarquen que “una majoria absoluta no et dóna dret a invisibilitzar la resta de representants escollits democràticament i a fer i desfer sense tenir-los en compte ni informar-los”. D’aquesta manera, l’oposició afirma que cal apostar per “la transparència al carrer perquè els ciutadans siguin conscients de tot el que es fa a dins l’Ajuntament”.

Fotografia: Ràdio Banyoles