Ple Ordinari Novembre - 28/11/2011


Dilluns passat dia 28 de novembre va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Banyoles el Ple Ordinari corresponent a novembre.
Per començar, com és habitual, es varen aprovar les actes anteriors així com donar compte de les resolucions d’alcaldia i també, tal com marca la llei, dels informes de morositat de la corporació. En aquest punt no hi va haver cap comentari de rellevància.
En la comissió d’alcaldia bàsicament es va seguir amb el procediment de nomenament del nou regidor de IC-V en Joan Luengo per a les comissions informatives i demés òrgans col·legiats.
En aquesta mateixa comissió també es va fer la proposta de nomenament de jutge de pau i el subtitut. La única candidatura que s’ha presentat és la del sr Banal,mentre que el substiut ha estat proposat pel mateix ple de la corporació essent el senyor Grau. En aquest sentit, doncs, continuen els dos càrrecs amb les mateixes persones que fins a data d’avui.
La següent comissió va ser la de serveis territorials on es van portar a aprovació els criteris i objectius de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de l’àmbit del Ronda Monestir així com el programa de Participació Ciutadana. En aquest punt el nostre grup va optar, a diferència dels altres grup a la oposició, per votar-hi a favor. Des de Junts per Banyoles vam mostrar el nostre desacord en la separació d’aquest àmbit del POUM però vam voler mostrar un vot de confiança a l’equip de govern per tal de poder mantenir el diàleg i la participació de tots els grups en un projecte que és estratègic per el futur de la ciutat. (Adjuntem la intervenció que en Josep Vicens va fer com a portaveu del grup).El punt més important de la Comissió d’Administració General i Hisenda va ser la supressió del registre municipal d’unions estables de parella i la derogació del corresponent reglament. En aquest punt el nostre grup va votar a favor entenent que amb la modificació del Codi Civil del 2005 els ajuntaments ja no cal que ofereixin aquest registre que queda perfectament garantit per una llei superior. 
Finalment en els òrgans de control de la corporació es va presentar de forma conjunta a través de la CUP i IC-V una moció contra els desnonaments i el dret a l’habitatge que no va prosperar tot i els vots a favor de la CUP, IC-V i Junts per Banyoles. CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch “Barraca” hi van votar en contra.
En el torn de preguntes, com a cada ple ordinari,  els grup de la oposició van fer unes quantes preguntes a l’equip de govern respecte temes d’interès. IC-V va preguntar entre d’altres temes sobre el carril bici al passeig de la indústria i la venda d’alcohol per Sant Martirià. La CUP pe la seva banda va preguntar per la fi del Festival de Curtmetratges Socials FEMCURT.
El nostre grup va preguntar, a través de la regidora Roser Masgrau, sobre el patrimoni escultòric de la ciutat. Per una banda es va reclamar un major interès per conservar el que ja tenim posant d’exemple el lamentable estat de conservació de l’escultura de la Plaça del Carme. Per altra banda es van demanar explicacions de quin era el criteri i quins eren els mecanismes que l’ajuntament tenia per tal d’ornamentar les places i completar el patrimoni escultòric de la ciutat. Com passa habitualment al torn de preguntes la resposta de l’equip de govern va ser poc concreta fent notar que en cada cas es segueixen critèris diferents segons cada plaça i cada situació.