Dimecres 11 de setembre de 2013 a la Via Catalana no hi pot faltar ningú!

Falten ben pocs dies per assistir a l’èxit de la Via Catalana. Perquè serà un èxit.
Després de la magna manifestació de l’any passat calia fer alguna actuació que a més d’aplegar molta gent tingués lectures clares de cara a plasmar la il·lusió, la decisió de molta gent de Catalunya per aconseguir un estat propi per mitjans democràtics i pacífics. I això calia que tingués una projecció arreu d’Europa i del món. Perquè és important que els mitjans (TV, premsa, xarxes socials..) de tot el mon l’endemà de la Via en parlin, en parlin molt i en parlin amb curiositat, interès i respecte. Al món no hi tenim padrins, els hem de buscar i convèncer de les nostres raons i la nostra voluntat.
El format no és original. Es va utilitzar l’any  1989  als Països Bàltics per fer una via, que es va conèixer amb el nom de Via Bàltica, que unia les tres capitals. Eren  560 km. Hi van participar entre 1,5 i 2 milions de ciutadans.  Va ser un èxit. Al 1991 els tres estats eren independents.
L’ANC,  recolzada per una gran quantitat de població civil, ha anat organitzant la via. Tram a tram, coordinant centenars de voluntaris, canalitzant les ganes de moltíssima  gent a participar en aquesta llarguíssima i complexa cadena que uneix el país de sud a nord passant per unes vies que ja vertebraven el territori des de fa milers d’anys.
La Via Catalana està oberta a tothom que cregui que Catalunya ha de tenir un futur decidit pels seus ciutadans i que aquest futur ha de portar a poder crear un Estat  lliure i sobirà.  No són idees noves, generacions de catalans han tingut aquests anhels però derrotes, pors, timideses ho han anat posposant al llarg dels anys. Ara tenim la possibilitat de fer-ho possible i tots som absolutament necessaris en aquest procés.