JA HO VAM DIR...

Els apartaments construïts al solar de l’antic El Cisne en ple Front d’Estany són a punt d’acabar-se. És un bon moment per a fer una valoració de com l’equip de govern, potser pressionat pels interessos particulars d’un promotor, va fer mans i mànigues per convertir una àrea d’oci i serveis turístics en zona residencial amb tot el que això suposa.

Quan en el ple del juliol del 2011 es va aprovar (amb els vots en contra de Junts per Banyoles) la modificació d’usos d’aquell espai i, posteriorment, en un altre ple, el 6 de febrer del 2012, una modificació del Pla General per fer possible la construcció d’uns apartaments en el terreny que havia ocupat l’antic El Cisne, ja vam dir que era una operació feta a mida, però no pas a mida de les necessitats dels Banyolins sinó del promotor que volia construir-hi.

                                                    Font de la imatge: Ràdio Banyoles

L’operació es plantejava en els següents termes. Un promotor havia adquirit el solar de l’antic El Cisne per a fer-hi un hotel. Una vegada adquirit havia constatat que era petit per fer-hi el tipus d’hotel que volia. Des de l’ajuntament se li va proposar construir l’hotel en el solar destinat a aquestes funcions que ja estava planejat des de l’etapa olímpica. El promotor va acceptar però va adduir que com que ja tenia el solar de El Cisne i no hi podia fer l’hotel que li requalifiquessin i hi faria uns apartaments. Però curiosament la torna (els apartaments) es va convertir en el plat fort i de seguida es van començar les obres.

I l’hotel? S’hi va posar un cartell, fins i tot es va encarregar un projecte però després de dos anys el més calent és a l’aigüera. El desitjat hotel no s’ha construït.

Això sÍ, els apartaments ja estan a punt d’acabar-se i esperant compradors, i el Front d’Estany més hipotecat per la funció de promoció turística que voldríem que tingués.

Roser Masgrau

Regidora Junts per Banyoles