EL BOLI BLAU O COM NO ES PODEN ESQUIVAR SEMPRE LES RESPONSABILITATS

El recent conflicte en la contractació del projecte socioeducatiu del Boli Blau, al barri de la Farga, ha posat de manifest, un cop més, la manca de responsabilitat de CiU a Banyoles i al Consell Comarcal.

El passat Ple Ordinari de l’Ajuntament de Banyoles vam poder sentir el Sr. Costabella, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Banyoles amb dedicació exclusiva i Vicepresident responsable de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, dient que ell no sabia res de temes de contractació del Boli Blau. Uns dies després, al Ple del Consell Comarcal, el Sr. Xargay, president de la institució, va dir que el Boli Blau era un tema totalment tècnic i que no entenia el rebombori polític. 

 Font: Ràdio Banyoles

Des del nostre punt de vista, el Boli Blau és molt més que una contractació tècnica o un conflicte laboral. D’entrada, és una de les peces més importants de la política de cohesió i desenvolupament comunitari al barri de la Farga i, com a tal, no entenem com l’Ajuntament de Banyoles pot traspassar aquest servei al Consell Comarcal perdent així el control directe d’una intervenció socioeducativa tan essencial

Tampoc entenem la falta de tacte a l’hora de posar el servei a pública concurrència basant la selecció única i exclusivament a criteris econòmics. Per nosaltres, aquesta intervenció havia d’estar avalada per un projecte tècnic de qualitat més enllà del que pugui costar.

Per tot això, i més enllà del conflicte laboral i social que s’ha desencadenat innecessàriament, creiem que l’Ajuntament està eludint les seves responsabilitats. El procés podia haver estat molt més polit i, un cop ha esclatat el conflicte, ens hagués agradat veure els màxims responsables polítics donant més explicacions i menys excuses.

David Juan
Regidor Junts per Banyoles