25M: UNA ELEVADA PARTICIPACIÓ CATALANA FACILITARÀ EL 9N

Així de contundent s'ha mostrat el diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, en l'acte principal d'aquestes eleccions europees al Pla de l'Estany, celebrat aquest dimecres al Museu Darder de Banyoles sota el lema “Ara, a Europa”. Per a Tardà, cal que ens mobilitzem per animar primer la participació, en segon lloc, encoratjar perquè es doni suport als partits favorables a la consulta, i, en tercer lloc, perquè ERC obtingui uns grans resultats. Tot plegat, davant el panorama europeu que es presenta, amb el creixement de l'euroescepticisme i la velocitat amb què s'estan desplegant polítiques no socials. En aquest sentit, Tardà ha recordat que el PP ha desballestat l'estat del benestar, la negociació col·lectiva i que, si no es capgira aviat la situació, es pot arribar a suprimir l'estat de les autonomies, el que representaria retrocedir quatre dècades de lluita prodemocràcia. El diputat ha insistit en què una elevada participació aquest diumenge ajudaria “Mas a liderar el procés, amb l'al·lè de Junqueras al clatell”, facilitant la consulta del 9N emparada per la Llei de Consultes.

A l'acte també hi han participat els candidats d'ERC i Nova Esquerra Catalana Bernat Costas, Magda Casamitjana i Andreu Criquet. Per a Costas, els catalans “hem trencat motllos els darrers 11S, i també cal fer-ho aquest diumenge”, recordant que les enquestes preveuen una davallada de la participació. A més, el candidat recorda que a “Europa ens miren, sense ignorar-nos com ho fan el PP i el PSOE”, i per això cal enviar-hi eurodiputats que facin d'avançada dels futurs comissaris i representants del Banc Central Europeu d'una propera Catalunya independent i dins la UE. Costas ha acabat dient que “si ens guanyem el 25M tenim guanyat el 9N”.


En la mateixa línia s'ha manifestat la candidata de Nova Esquerra Catalana, Magda Casamitjana, qui ha afegit que “el món ens mira per comprovar si anem a votar després de dir que en tenim tantes ganes”.

Al seu torn, el representant de la JERC, Andreu Criquet, ha insistit en què l'extrema dreta pot ser la tercera força al Parlament Europeu, un fenomen que la UE no combat, sinó que fomenta amb les seves polítiques econòmiques antisocials.

L'acte d'aquest dimecres ha comptat amb una setantena de persones d'arreu del Pla de l'Estany, entre els quals s'hi trobaven dos exalcaldes: el republicà i actual diputat al Parlament Pere Bosch, i qui havia representat la Plataforma Progressista i actual membre de Nova Esquerra Catalana, Joan Solana.