JUNTS PER BANYOLES-ERC PRESENTA UNA CANDIDATURA OBERTA I PLURAL AMB LA VOLUNTAT DE GOVERNAR LA CIUTAT

L’alcaldable de Junts per Banyoles-ERC, Roser Masgrau, presenta el seu equip, escollit amb el propòsit de governar la ciutat. David Juan i Susanna Cros ocupen els llocs 2 i 3 de la llista, que incorpora noms nous com Xavier Carreras, Rosa Marzo, Júlia Vargas i Jordi Xena, al costat de l'experiència municipal de Roser Masgrau, David Juan, Xavi Bosch, Xavier Vila i Lali Turró.

Amb aquest equip Junts per Banyoles-ERC pretén construir una ciutat més activa, més dinàmica, més justa, innovadora, cohesionada i participativa, i apel·la al suport majoritari de la població banyolina per poder esdevenir una alternativa real de govern.
Tots els membres de la candidatura són ferms partidaris d’avançar amb decisió en el procés cap a la independència i han signat i assumit els manifestos de l’AMI i de l’ANC. Defensen que des de Banyoles cal donar suport al procés cap a la independència i declaren amb rotunditat que mai no pactaran amb cap grup que no tingui la independència com una fita per assolir.

Aquesta candidatura té la voluntat de tirar endavant projectes importants. Després de vuit anys de govern de CiU, els principals reptes que es presentaven a Banyoles no s’han desenvolupat: el Pla General Urbanístic, malgrat que s’ha promès dues vegades, no ha avançat; el gran Centre Social i Cultural no s’ha ni plantejat; i el debat sobre la figura de protecció i dinamització de l’estany de Banyoles i el seu entorn no s’ha iniciat.

L’exemplar gestió econòmica, de la qual fa gala el govern de CiU, no sembla haver repercutit en projectes ambiciosos que facin progressar la ciutat. No es tracta només d’arreglar una vorera o de reasfaltar carrers, cosa inherent a la gestió d’un municipi, sinó d’arromangar-se i portar a terme projectes amb visió de futur. Aquesta actitud és la que vol adquirir Junts per Banyoles-ERC, i no pas la d’assolir el poder per mantenir-s’hi per inèrcia. Cal iniciar un nou cicle amb un nou govern, i amb la participació de tothom.

Les directrius principals del projecte de Junts per Banyoles-ERC són les següents:

1) Construir una Banyoles amb la participació de tothom i crear un Ajuntament més transparent. Desplegar un nou tarannà al govern de la ciutat per fer-lo més transparent i més participatiu, i actuar sobre l’administració pública per aconseguir que sigui més eficient i més propera a la ciutadania.

2) Desenvolupar un projecte de ciutat i de territori ben planificat, que posi en valor les singularitats de Banyoles i del seu entorn. Volem una Banyoles amable per viure-hi, amb un espai públic de qualitat i amb equipaments adequats a les necessitats i les inquietuds dels ciutadans.

3) Pel que fa a la imatge que s’ofereix com a ciutat als visitants, es vol apostar per una Banyoles hospitalària i que atragui pel seu patrimoni natural i històric, pel seu comerç i les seves activitats econòmiques, pel seu dinamisme cultural, esportiu, gastronòmic... 

4) Millorar els serveis de la ciutat i posar-los a l’abast de tothom, especialment dels més necessitats. Aconseguir una ciutat solidària, amb uns serveis públics de qualitat, que serveixin per millorar el benestar de tots els banyolins.

5) Fer una ciutat amb valors: educadora, justa, cohesionada i integradora. Fomentar l’educació per a totes les edats i condicions, donar exemple de civisme, de respecte per l’entorn, de tolerància pels veïns, de contribució a la comunitat.