EL BÉ COMUNAL EN PERILL

En l’últim Ple Municipal, de 25 de gener de 2016 , una vegada més, Junts per Banyoles-ERC vam defensar el bé comunal dels banyolins.

I vam expressar el nostre disgust per la negativa a considerar les nostres al·legacions, que havíem presentat per oposar-nos a desafectar més d’11.000 m2. Cosa que vol dir que uns terrenys passen de ser terrenys de bé comunal a ser de propietat patrimonial. És a dir, en comptes de ser de tots i cada un dels banyolins, passen a ser de l’Ajuntament.

De propietats de bé comunal n’hi ha poquíssimes, moltes s’han deixat perdre. Banyoles tenim un bé comunal que hem sabut mantenir des d’època medieval, és com una valuosa herència del passat. I la té sobre un bé molt preuat: l’estany, la seva aigua i els terrenys que l’envolten.
Nosaltres creiem que, des de l’Ajuntament de Banyoles, el que cal fer és preservar aquest dret, protegir-lo, consolidar-lo, delimitar-lo en cas d’imprecisions, defensar-lo.. però mai retallar-lo, mai disminuir-lo.I això és el que ha fet l’equip de govern. I el més greu és que ningú, ni cap llei, l’obligava a fer-ho.

Què faran si l’ACA reivindica els drets sobre l’aigua de l’estany i no respecta el bé comunal dels banyolins?  També cediran? Haver renunciat a uns terrenys que eren de bé comunal pot ser un precedent que es pot utilitzar en contra els nostres drets si mai (no volem cridar el mal temps!) arribés algun requeriment...

Recordem, el bé comunal és un tret identitari més dels banyolins. L’hem de defensar! Junts per Banyoles-ERC així ho hem fet i seguirem fent-ho.(feu click per veure-les)