FENT CAMÍ CAP A LA REPÚBLICA CATALANA

Tornem a tenir President. Tenim un govern renovat i amb gent preparada per tirar endavant el camí cap a la independència que, malgrat els alts i baixos, es perfila cada vegada més com un projecte sòlid i majoritari. Fer-lo arribar a bon port dependrà de la capacitat i voluntat del President i el seu govern, però també de la capacitat de tots els independentistes per integrar nous sectors de la societat i per ampliar una base que, tot i ser àmplia, cal que ho sigui molt més, encara.

Volem construir una República catalana per moltes raons, però principalment perquè els catalans i les catalanes puguem viure un futur millor, més just, més lliure i més igualitari. Hem de saber difondre aquest missatge, aquest anhel, i fer que sigui compartit pel màxim de persones possible.Ens agrada que el nou President de la Generalitat sigui un gironí d’Amer, exalumne del Collell, nascut en el si d’aquestes classes mitjanes del nostre país que amb esforç i voluntat han sabut obrir-se camí i que han representat la base social inicial de l’independentisme.

Ens agrada també que el nou President de la Generalitat vingui del món municipalista, escola de polítics i escola de democràcia, on és fonamental estar en contacte amb la gent i conèixer les seves inquietuds, les seves necessitats i els seus anhels. Junts per Banyoles-ERC ho sabem bé.

Junts per Banyoles-ERC volem expressar la nostra satisfacció perquè s’ha superat un greu entrebanc i perquè els objectius de país finalment han pogut imposar-se sobre altres aspiracions, legítimes, però moltes d’elles impossibles d’aconseguir si abans no assolim la plena independència.

Creiem que aquest és el camí a seguir: fer prevaldre l’objectiu final per damunt les diferències i saber integrar tothom que vulgui treballar per poder fer un país millor.

Aquest és l’objectiu de Junts per Banyoles-ERC, i per això seguirem aquest camí fins aconseguir la constitució de la República Catalana.

Roser Masgrau

Regidora i portaveu del grup municipal Junts per Banyoles-ERC