LA GRAN FESTA MAJOR DE LES ENTITATS


Alguna cosa ha ressonat molt fort a Banyoles durant les darreres festes de Sant Martirià i no estem parlant només de la tronada de la Plaça Major sinó de la força de les nostres entitats.
Els sardanistes, les barraques, els geganters, els castellers, els diables, les associacions musicals i culturals i també les esportives. Totes colze a colze retornant la Festa Major al centre de la ciutat i fent-la més participada i més activa que mai.

Fa goig veure com la ciutat ha respost a l’entusiasme del món associatiu i ha sortit massivament a totes les activitats omplint els carrers de forma festiva. Un verdader èxit.
Cal destacar la visió i l’empenta que el nostre tècnic de festes ha posat en revitalitzar la Festa Major, moltes vegades més enllà del que li pertocaria per la seva feina a l’Ajuntament i també l’entusiasme i l’entrega de molta gent que voluntàriament ha esta capaç de programar, organitzar, tocar, cantar i fer ballar tot en una mateixa jornada. Ells són les cares visibles de la transformació de la festa.

Un èxit i un petit miracle que cal cuidar no només per la Festa Major. Cal donar suport a les entitats durant tot l’any, cal acompanyar-les i cuidar-les des de l’ajuntament i no només finançar-les. Són sense dubte un dels patrimonis més importants de Banyoles i han de tenir un paper rellevant en el dia a dia de la ciutat.
En resum, visca la festa de Sant Martirià per molts i molts anys i visquin les entitats de la nostra ciutat.