ERC BANYORES-JxB PROPOSA CONSTRUÏR UNA COBERTA A LA PLAÇA DE LES RODES

L’alcaldable Jaume Butinyà, acompanyat dels membres de la candidatura David Carvajal i Lali Turró han presentat el projecte de coberta a la Plaça de les Rodes com a element de dinamització comercial i cultural de la ciutat.

La coberta ha de permetre,d’una banda, poder dur a terme en millors condicions, sense patir per les condicions meteorològiques, les activitats que es realitzen a la plaça com el mercat setmanal, concerts i festes o altres esdeveniments com per exemple la tradicional Fira del Cop d’Ull.D’altra banda, permetrà que hi puguin tenir lloc noves fires, mercats, actes culturals i concerts que ajudaran a atraure visitants i a dinamitzar la ciutat. Aquestes noves activitats es decidiran amb la participació dels comerciants i els ciutadans. En el cas de les fires i mercats, es prioritzaran aquelles centrades en productes locals (agroalimentaris, ecològics, artesania...), brocanters, col·leccionisme...

Les necessitats d’aparcament d’aquests esdeveniments es veuran en part cobertes per l’existència de l’aparcament subterrani, que alhora millorarà el seu funcionament a l’augmentar l’activitat a la plaça.

Els mercats i fires s’estendran a través del carrer de l’Estany, plaça del Carme i carrer de la Barca amb l’objectiu de connectar l’estany i el centre de la ciutat. Així es vol aconseguir atraure els visitants cap als comerços i establiments de restauració i millorar l’eix turístic estany-ciutat.

La idea és que la coberta es dissenyi de tal manera que quedi integrada a la plaça de les Rodes; amb una estructura lleugera i oberta lateralment que en cas de necessitat es pugui tancar per dur-hi a terme concerts, teatre o altres espectacles. Ciutats veïnes com Figueres o Girona ja disposen d’espais similars que han esdevingut referents de polivalència i millor aprofitament i qualitat de l’espai públic.David Carvajal i Lali Turró se sumen a la candidatura de Jaume Butinyà.

L’exregidora Lali Turró i el tècnic de promoció econòmica David Carvajal formaran part de la candidatura de Jaume Butinyà que aspira a recuperar l’Alcadia. ERC  té la voluntat de tornar a liderar l’Ajuntament, tal com ja ho va fer entre 1999 i 2007, quan es van portar a terme projecte com la peatonalització de la Plaça, la recuperació de la Muralla o la creació de l’Ateneu - Centre d’Estudis Musicals de la ciutat.


Així ho ha explicat Banyoles TV: