ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-JXB VOL QUE LA MOBILITAT EN BICICLETA A BANYOLES SIGUI UN REFERENT A TOT EL PAÍS


Acompanyat de les noves incorporacions a la candidatura Helena Teixidor i Francesc Xavier Carreras, l’alcaldable Jaume Butinyà ha presentat avui la proposta de millora de la xarxa de carrils bici de Banyoles.

Butinyà ha explicat que des de 2015 la millora de la xarxa de carrils bici de la ciutat ha centrat una part important de la tasca del grup republicà a l’Ajuntament de Banyoles. Aquesta aposta, que ja venia del programa electoral de 2015, s’ha manifestat en els darrers quatre anys en un seguit de millores pactades amb l’equip de govern i concretades en els pressupostos als quals Junts per Banyoles-ERC va donar suport.

Precisament, fruit d’aquest acord, es va aconseguir incloure una partida específica anual d’inversió en carrils bici i s’ha empès l’equip de govern a fer passos importants en el projecte de mobilitat en bicicleta a la ciutat. Són idees de Junts per Banyoles-ERC la millora de les cruïlles entre el carrer Llibertat i el carrer Canat, i entre el carrer Llibertat i el camí de l’Horta; la continuïtat del carril bici a la part alta del carrer Girona o el reforçament dels camins escolars.Malgrat això, l’alcaldable republicà, ha defensat que cal ser més ambiciós a l’hora d'afrontar el Pla Director de la Bicicleta i posar la ciutat com a referent de mobilitat en bicicleta a tot el país. Un model adaptat al segle XXI, que connecti amb la mobilitat general de tota la ciutat deixant bosses d’aparcament pels cotxes particulars, afavorint el transport públic i posant facilitats per moure’s a peu, en bicicleta o en d’altres mitjans de mobilitat sostenible. 

Algunes de les propostes que caldria abordar de forma inmediata són la conversió del carrer Sant Martirià en prioritari per a bicicletes i la seva connexió amb la Via Verda, la millora del carrer Orient amb una proposta ben definida de carril bicicleta segur, l’estandardització de tota la senyalètica, tan vertical com horitzontal, marcar els vials de bicicletes pel Barri Vell i ampliar el nombre d’aparcaments per a bicicletes arreu de la ciutat. 

El candidat també ha destacat la importància de relligar bé el Pla Director de la Bicicleta amb el nou Pla General de la ciutat per tal que la connexió de carrils bici tant Nord-Sud com Est-Oest sigui útil, contínua i desenvolupi realment una proposta de mobilitat sostenible d’acord amb el sistema de mobilitat general de la ciutat.

En definitiva, Jaume Butinyà ha conclòs que el més important per tal de gaudir d’una xarxa de mobilitat en bicicleta a Banyoles que pugui esdevenir referent és pensar-la en la seva globalitat en comptes d’intentar només ordenar el que ja tenim.

Helena Teixidor i Francesc Xavier Carreras: més incorporacions a la candidatura de Jaume Butinyà.

L’estudiant Helena Teixidor i l’actual regidor republicà Francesc Xavier Carreras se sumen a la candidatura de Jaume Butinyà a les eleccions municipals del 26 de maig.

Helena Teixidor i Camps és estudiant del Grau en Mestra d’Educació Primària, forma part de Jovent Republicà Pla de l’Estany i és membre de la junta de la colla castellera Emboirats de la Universitat de Vic. També participa activament en la comunitat universitària organitzant diversos actes a la Universitat de Vic.

Francesc Xavier Carreras de Cabrera és des de fa 4 anys regidor a l’Ajuntament de Banyoles. Metge jubilat, Carreras ha estat membre del Sindicat de Metges de Catalunya així com del col·legi oficial de Metges. També ha estat membre actiu de l’ANC de Banyoles.