ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-JXB PROPOSA CONSTRUIR UN NOU PARC URBÀ FAMILIAR


De nou, l'alcaldable Jaume Butinyà s'acompanya de dos membres de la candidatura, Txell Satorras i Albert Masdevall per presentar una nova proposta. En aquest cas presenten la construcció d'un gran Parc Urbà Familiar.
Aquest  parc estarà regulat i ha de servir com a nou espai d’esbarjo per a famílies i infants en contacte directe amb la natura. Es vol que el parc sigui accessible per a tothom i per tant estarà totalment adaptat. Altres objectius d’aquest nou espai són descongestionar el parc de la Draga i esdevenir un nou atractiu turístic per la ciutat.
El parc, en el disseny del qual es vol fer participar la ciutadania i en especial els infants de Banyoles, contarà amb importants zones de jocs infantils i amb una zona dedicada als recs. Aquest disseny es basarà en criteris de sostenibilitat, de protecció al medi ambient i d'afavoriment a la biodiversitat. També es vol que s’hi pugui arribar fàcilment tant a peu, com en bicicleta o patinet i que disposi d’aparcaments per a aquests vehicles.Canvi de paradigma en la  jardineria urbana

Aprofitant l'impuls del nou parc, es variarà el criteri utilitzat en tota la jardineria urbana de la ciutat impulsant una jardineria més sostenible i prioritzant la implantació d'espècies autòctones i adaptades a les circumstàncies de cada espai. Alhora es  buscaran alternatives en el control de plagues que siguin ecològiques i respectuoses amb el medi ambient i amb la salut de les persones. També s’afavorirà l’enjardinament dels escocells per millorar el refugi de la fauna auxiliar beneficiosa, augmentant així  la biodiversitat, i es prohibirà l’ús de glifosat en la jardineria pública avançant-nos a les directives europees.

Txell Satorras i Albert Masdevall noves incorporacions  a la candidatura dels Republicans
Txell Satorras i Albert Masdevall s’afegeixen a la llista de gent que acompanyarà en Jaume Butinyà a les properes eleccions del 26 de Maig.
Txell Satorras Llicenciada en Biologia,  actualment és professora de Cicles Formatius de la família de Sanitat. Ha participat en diversos programes d’innovació educativa. Va ser coordinadora local de l’ANC i impulsora del Banc del Temps del Pla de l’Estany.
Albert Masdevall, tècnic especialista agrícola. Actualment treballa a parcs i jardins de l’ajuntament de Girona. Membre de Gàrgoles de Foc, on n’ha estat cap de colla més de 12 anys. També ha format part de comissió de barraques, col·labora amb els Reis mags de banyoles,  participa en l’organització de la Festa Major i és membre de la comparsa del Drac.