ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-JXB PROPOSA “LA COOPERATIVA CULTURAL”, UN GRAN CENTRE CULTURAL QUE INCLOU LA BIBLIOTECA I UN ESPAI D’ENTITATS

Diversos membres de la candidatura d’ERC-JxB de Banyoles, encapçalats per l’alcaldable Jaume Butinyà, han presentat avui el seu gran projecte cultural per a la ciutat: la “Cooperativa Cultural”, un equipament cultural de primer ordre que vol incloure, entre altres, la nova Biblioteca i un Espai d’Entitats.

Butinyà ha explicat que el projecte serà una de les prioritats de la seva candidatura. Segons el republicà, fa massa anys que tenim pendents projectes importants al voltant de la cultura, sobretot popular, i tenim la sensació que, si en 12 anys l’actual equip de govern no ho ha executat, és o bé perquè no en veuen la necessitat o bé perquè no tenen clar el model que cal potenciar.La nova biblioteca ha de ser un espai de trobada, viu i prometedor, un equipament cultural polivalent i de primera necessitat. Per això que cal afrontar la nova biblioteca de forma immediata. ERC-JxB la preveu dins la “Cooperativa Cultural”, incloent bar, sala de conferències, vestíbul d’exposicions,... Cal també que tingui plaça a davant per realçar-ne la importància, on s’hi puguin realitzar activitats com concerts, projeccions o fires.

Per altra banda, les entitats de Banyoles són un dels teixits organitzatius més importants de la ciutat. És per aquesta raó que és essencial crear un espai de trobada i treball compartit. No només per celebrar-hi reunions, sinó amb l’objectiu de compartir recursos, intercanviar opinions i, fins i tot, organitzar activitats. Amb aquest viver d’entitats es vol fer créixer la cultura, donant resposta a les necessitats dels col·lectius que fan de Banyoles una ciutat viva i activa.La “Cooperativa Cultural” seria, doncs, un espai essencial per al dinamisme de la ciutat, en especial de la cultura popular i festiva. Jaume Butinyà ha assegurat que es tracta de la prioritat més important de la ciutat per assegurar-ne la seva vitalitat els propers anys. Paral·lelament a l’equipament la idea és desenvolupar una àrea de cultura popular i festes al servei de les entitats per tal d’ajudar-les en el seu dia a dia i fer més senzilla la burocràcia que envolta la seva gestió.

La formació republicana prioritzaria la construcció de la “Cooperativa Cultural” a l’antic espai de la Cooperativa Agrícola de Banyoles, que el POUM ja preveu com a zona d’equipaments, i recuperaria així la iniciativa que ja havia engegat ERC quan estava al Govern de la ciutat entre 1999 i 2007.