UNA PISCINA PÚBLICA PER A L’ESTIU ÉS LA QUARTA PROPOSTA PER BANYOLES D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-JXB


Núria Martínez i Xavi Boix han acompanyat avui l’alcaldable Jaume Butinyà en la presentació de la quarta proposta de programa de la formació republicana; una piscina pública d’estiu.

El candidat ha explicat que la proposta té per objectiu crear un equipament públic que complementi les zones de bany de la Caseta de fusta i els Banys Vells i permeti a tots els banyolins gaudir d’aquesta oferta d’oci i esport els estius sense dependre exclusivament de l’oferta privada.

La idea és que la piscina sigui un espai de trobada on banyolins i banyolines de totes les edats puguin fer pràctica esportiva saludable i al mateix temps relacionar-se. Oci, salut, esport però també inclusió social i igualtat són valors a treballar a través d’aquest nou equipament.


El projecte està estretament lligat a la zona esportiva que preveu el Pla General i que ha de servir per completar l’oferta d’equipaments esportius de la ciutat. Butinyà ha explicat que, en el model proposat per ERC-JxB, aquesta zona esportiva s’entén mancomunada amb municipis veïns per tal de sumar esforços i millorar les condicions de la pràctica esportiva a la ciutat. Un altre dels objectius d’aquesta zona esportiva és descarregar el Front d’Estany de totes aquelles activitats esportives de gran format que no estiguin estretament lligades amb l’aigua, i d’aquesta manera poder fer un ús més responsable de l’estany de Banyoles i el seu entorn.

Per acabar, el candidat ha recalcat que, per tirar endavant aquests reptes de ciutat, cal ampliar i redissenyar l’àrea d’esports de l’Ajuntament. Una ciutat que s’identifica amb l’esport mereix una àrea d’esports d’acord amb aquesta voluntat que pugui afrontar la construcció de nous equipaments, el foment de l’esport base, la promoció del turisme esportiu i l’organització d’esdeveniments esportius.


Núria Martínez i Xavi Boix acompanyaran Jaume Butinyà en llocs destacats de la candidatura

L’educadora infantil i integradora social Núria Martínez, i Xavi Boix, vicepresident de la Federació Catalana de Rem, formaran part, en llocs destacats, de la candidatura de Jaume Butinyà a les eleccions municipals del 26 de maig.

Núria Martínez és integradora social i educadora infantil i en els darrers anys ha estat sòcia i treballadora d’una cooperativa d’àmbit social i educatiu. Associativament ha format part de les AMPES de la ciutat i ha col·laborat com a voluntària en l’àmbit de la inclusió dels discapacitats.

Xavi Boix ha estat des de sempre vinculat al món del rem a la nostra ciutat. Primer com a esportista i després com a entrenador i membre de la secció de rem del Club Natació Banyoles. Actualment és vicepresident de la Federació Catalana de Rem. Professionalment és comercial en l’àmbit de l’exportació.