ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-JXB PROPOSA MILLORES PER AL TRANSPORT PÚBLIC, AMB L’OBJECTIU D’UNA MOBILITAT EFICIENT, AMABLE I SOSTENIBLE

Diversos membres de la candidatura d’ERC-JxB de Banyoles, encapçalats per l’alcaldable Jaume Butinyà, han presentat avui les seves propostes per millorar el transport públic. Després de recollir durant mesos els comentaris, suggeriments i queixes d’usuaris diversos, el grup ha estudiat els casos i ha generat idees per a la millora del servei, fins i tot sense inversions massa grans.

Butinyà ha explicat que, si volem un transport públic eficient i al servei de les persones, encara cal avaluar més detalladament l’ús i les necessitats dels usuaris. De totes maneres, hi ha solucions que ja es poden portar a terme a curt termini. Només així aconseguirem disminuir l’ús del vehicle privat per a una major protecció del medi ambient.L’alcaldable republicà ha exposat les propostes de millora de les parades per fer-les més agradables i útils, amb la instal·lació de marquesines al  baixador de Sant Pere sentit nord i al baixador de la Vila Olímpica sentit nord, de manera que els usuaris tinguin protecció davant les diverses condicions meteorològiques; equipar de llum totes les marquesines per afavorir-ne la seguretat i el confort; col·locar expenedors de bitllets, de manera que no calgui que el conductor inverteixi temps en expedir-los ell, cosa que afecta els horaris; informar de l’arribada del bus en temps real; fins i tot, es pot pensar en crear una aplicació mòbil per poder conèixer els horaris en temps real i poder pagar els bitllets o gestionar els abonaments.

La parada Centre mereix una especial atenció per les mancances que arrossega, sobretot en sentit nord, però també en sentit sud. En sentit nord s’ha d’instal·lar una marquesina i ampliar la vorera, cosa que es pot fer amb algunes intervencions de circulació a la plaça dels Turers. En sentit sud, la pèrgola ha de fer realment la funció per a la qual va ser dissenyada i els usuaris han de poder esperar els busos i accedir a ells de manera còmoda, cosa que no passa ara.

D’altra banda, cal millorar les freqüències i les destinacions de les línies que connecten Banyoles amb Girona, però també amb Barcelona, Figueres o Olot. És important establir una nova línia Banyoles-Montilivi UdG, adreçada sobretot als estudiants universitaris, amb horaris adaptats a les seves necessitats, així com incentivar l’ús del servei a persones que treballen a Girona amb freqüències i parades adaptades. Finalment, però no menys important, Butinyà també ha exposat la necessitat d’aplicar reduccions o gratuïtat a usuaris amb discapacitats, la necessitat de transportar bicicletes o patinets, o la possibilitat d’utilitzar vehicles elèctrics.

El candidat republicà estarà acompanyat de diversos membres de la candidatura, en la mateixa línia de combinar persones amb experiència de govern o d’oposició, i persones noves amb motivació per donar a la ciutat un nou impuls.