JAUME BUTINYÀ, ALCALDABLE D’ERC-JUNTS PER BANYOLES, PROPOSA UN PROJECTE TRANSVERSAL DE CIUTAT PER SITUAR LES ARTS COM A EINA DE COHESIÓ SOCIAL


Aquest dimecres quinze de maig la candidatura d’ERC-Junts per Banyoles encapçalada per Jaume Butinyà ha presentat a la Plaça Major, aprofitant la parada informativa que els republicans fan cada dimecres de campanya al mercat, un projecte transversal de ciutat que vinculi les arts escèniques com a eina de cohesió social.

El candidat ha posat de manifest que Banyoles ha destacat sempre pel seu gran dinamisme cultural. Històricament la ciutat ha estat la base d’un fort moviment cultural que ha implicat totes les manifestacions de la cultura: del teatre a la música, de l’art a la dansa, passant per la cultura popular i tradicional.Butinyà ha afirmat: “Cal que posem tot aquest potencial al servei d’un dels reptes més importants que ens plantegem com a ciutat: la cohesió social”. Per això, els republicans proposen crear un programa transversal i coordinat entre les àrees de cultura, educació, benestar social, festes i participació que vinculi les arts en l’esforç col·lectiu per a la inclusió social. El candidat ha reiterat: “Tots els banyolins i banyolines, sigui quin sigui el seu origen o la seva situació personal, han de poder participar de les activitats artístiques de la ciutat per tal de desenvolupar-se i millorar el seu benestar”

El programa d’ERC-Junts per Banyoles desteca que és importantíssim que deixem de parlar d’un vosaltres amb la vostra cultura i un nosaltres amb el que en diem la nostra cultura tradicional banyolina. Afirma que la cultura Banyolina és la de tots els banyolins i precisament el fet que englobi tantes persones i tants móns diferents és el que fa que sigui tan diversa i tan rica.


 La proposta del programa es basa en potenciar aquesta cultura transversal i interdisciplinar. Les arts son un vehicle impressionant d’agrupament i naixement de moviments. És un idioma universal com s’ha demostrat moltíssims cops a la història contemporània quan ha aconseguit aplegar persones d’àmbits molt diversos amb un objectiu comú.

Aquesta funció arribaria a formar una cuina de descobriments, talents i aprenentatges molt interessants ja que es duria a terme a la Cooperativa Cultural, la gran aposta del programa d’ERC-Junts per Banyoles.