JAUME BUTINYÀ, JUNTAMENT AMB EL SEU EQUIP, PRESENTA LA SEVA CANDIDATURA PER A UNA BANYOLES REPUBLICANA A L’AUDITORI DE L’ATENEU


L’alcaldable Jaume Butinyà, acompanyat de tota la llista, ha presentat a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles la seva candidatura per les properes eleccions municipals. Davant unes 300 persones, el candidat republicà ha anat donat la paraula als diversos membres de l’equip perquè anessin desgranant les propostes més destacades del programa.Amb els valors republicans i, especialment, l’educació, com a eix transversal, Helena Teixidor i Guillem Lloret han parlat de la voluntat de crear d’una oficina municipal per a la igualtat, per oferir orientació, informació i formació en l’aspecte de la igualtat. Cal combatre la xacra de la violència de gènere, però també anar més enllà per una societat d’igualtat en els àmbits laboral, social i domèstic.

Ja fa anys que moltes banyolines i banyolins reclamen una piscina municipal. Xavi Boix ha explicat que l’aposta dels republicans és una piscina de lleure, per a les famílies, que pugui combinar les activitats dirigides i esportives amb les activitats d’oci.

La candidatura republicana també vol millorar la xarxa de carrils bici. Com ha exposat Helena Teixidor, a Banyoles hi ha molts usuaris de bicicleta i aquest és un mitjà òptim. Es tracta de connectar bé els carrils bici existents, convertir el carrer Sant Martirià en prioritari, garantir la seguretat de determinades zones, unificar la senyalització, marcar els vials de bicicletes pel Barri Vell, entre altres actuacions.De cara a dinamitzar el comerç i l’activitat econòmica i turística de la ciutat, al mateix temps que es vol connectar l’estany amb el centre de Banyoles, David Carvajal ha presentat la proposta d’instal·lació d’una cobertat lleugera a la plaça de les Rodes, per poder dur a terme activitats sense dependre de les condicions meteorològiques.

A la zona de Sotamonestir, una de les grans àrees lliures de la ciutat, la formació proposa un gran parc i un ecobarri. Segons Txell Satorras, el parc ha de constituir un espai d’oci i contacte amb la natura per a tothom, i estarà creat amb criteris de sostenibilitat, protecció del medi ambient i afavoriment de la biodiversitat. Comptarà amb zones de joc infantil i zones dedicades als recs i els horts, tot preservant el patrimoni històric i natural existent.

D’altra banda, Lali Turró ha explicat com un ecobarri és una bona opció per garantir part de les necessitats en habitatge que té la ciutat. Un ecobarri està fet amb participació ciutadana i la implicació directa de l’administració pública. Es tracta de fer una construcció de baixa densitat, amb criteris de sostenibilitat com l’ús d’energies renovables, la recuperació d’aigües, una bona orientació solar, baix consum energètic, limitació de la generació de residus, etc.

La millora del transport públic és un altre dels eixos importants del programa, per tal d’aconseguir una mobilitat més eficient, amable i sostenible. Jordi Càrcamo ha manifestat que cal millorar les parades existents, les freqüències i les destinacions, amb una nova línia Banyoles-Montilivi-UdG per a estudiants, l’optimització del bus urbà, l’aplicació de noves tecnologies al servei, nou descomptes per a determinats col·lectius, etc.

D’altra banda, ERC-Junts per Banyoles veu necessària la creació d’un gran centre cultural, que ha d’incloure la biblioteca, un espai d’entitats i d’altres serveis culturals i cívics, que sigui un lloc de trobada on compartir inquietuds, formar-se, expressar-se. Albert Masdevall ha detallat que hauria d’incloure bar, sales de conferències, aules, sala d’exposicions, viver d’entitats, ludoteca i plaça a davant per realitzar-hi concerts, projeccions i fires.

Núria Martinez, número dos de la candidatura, ha defensat la urgència del projecte de la nova biblioteca municipal un equipament tan necessari com llargament reivindicat. La idea dels republicans és situar-la dins la Coorperativa Cultural creant un pol a la ciutat dedicat a la cultura i les seves entitats.Tenint en compte que Banyoles ha destacat sempre pel seu gran dinamisme cultural, l’equip republicà té el propòsit de posar tot aquest potencial al serveis d’un dels reptes més importants de la ciutat: la cohesió social. Tal com ha explicat Guillem Lloret, la idea és crear un programa que vinculi les arts i el teixit associatiu de la ciutat.

Juame Butinyà ha defensat que tots aquests són projectes possibles i realitzables. Projectes que lliguen amb l’esperit de la Banyoles Republicana capaç d’organitzar l’1 d’Octubre o d’haver reinventat la Festa Major els últims anys. L’alcaldable també ha afirmat que es presenta d’alcalde per ser: “Alcalde amb vosaltres i no pas el “vostre” alcalde”

L’acte ha acabat amb un record a Oriol Junqueras reivindicant els valors republicans i la lluita continuada en defensa d’un país lliure i just.

Podeu reviure l'acte en el vídeo que us enllacem: