UNA OFICINA PÚBLICA PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE ÉS UNA ALTRA DE LES PROPOSTES DESTACADES DEL PROGRAMA D’ERC-JUNTS PER BANYOLES


Aquest dissabte onze de maig a la Plaça Major, aprofitant la campanya als barris que està fent ERC-Junts per Banyoles, l’alcaldable Jaume Butinyà ha presentat acompanyat de diversos membres de la candidatura la proposta d’una Oficina pública per a la igualtat de gènere.El candidat republicà ha afirmat que la seva candidatura fa una aposta molt ferma per a la igualtat de gènere i vol impulsar desacomplexadament els drets de les dones davant una societat encara ancorada en certs comportaments discriminatoris. El nostre compromís,  ha afirmat Butinyà, és obrir una oficina pública que ofereixi orientació, informació, formació en l’àmbit de la igualtat tant a l'administració pública, com a les empreses però també a les entitats i associacions. Jaume Butinyà ha recalcat que cal combatre la xacra de la violència de gènere però també posar els fonaments per anar més enllà i garantir la màxima igualtat a nivell laboral, social i domèstica.

Des d’ERC-Junts per Banyoles també proposen millorar l’actual pla d’Igualtat i Inclusió al màxim per tal de sensibilitzar Banyoles i despertar empatia i voluntat de canvi a tot l’entorn municipal.


La voluntat d’ERC-junts per Banyoles és que aquesta oficina sigui la visualització d’una nova sensibilitat i un nou tarannà davant la igualtat entre dones i homes que haurà d’impregnar tota la manera de fer de l’Ajuntament. En aquest sentit cal destacar que la llista d’ERC-Junts per Banyoles és la única de totes les que es presenten amb el mateix nombre de dones i homes des del  primer fins a l’últim lloc en el que es coneix com a sistema “cremallera”, com a mostra que el compromís amb la igualtat és real i ferm.